Dekorasyon Seçiminize Uygun Aydınlatma Önerileri

Yeni bir eve taşınıyor ya da evdeki ürünlerinizi değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Yeni bir ev için birbirinden şık ürünler arıyorsanız; evinizi dekore etmeden önce dekorasyon seçiminize uygun aydınlatma önerileri için mutlaka yazımızın devamını okuyun!

Bir yeri yeniden dekore etmek kimi zaman çok zor gibi görünse de aslında düşünüldüğünden kolay ve eğlencelidir. Dekorasyon stilini değiştirmek isteyenlere ya da sıfırdan bir dekorasyon yapacak olanlara birkaç önerimiz var:

Evde Aydınlatma Nasıl Olmalı?

  • Evinizin içini dekora etmeye başlarken ilk olarak dekorasyon tarzınızı belirlemeye çalışın. Eviniz için nasıl bir dekorasyon stili istediğinizi biliyorsanız yolun yarısındasınız demektir! Bu noktadaki en kolay yöntemlerden biri evin dış görüntüsüyle içini benzer şekilde dekore etmektir. Örneğin bir çiftlik evi için ahşap ürünlerin kullanılması dekorasyon açısından daha şık bir görünüm sağlayabilir.
  • Modern ve geleneksel tarzı harmanladığınız bir dekorasyon tercih ederek evinizde geçişli bir görünüm oluşturabilirsiniz. Bir tarafta modern dekorasyon ürünlerinin şıklığı ile diğer tarafta geleneksel dekorasyon ürünlerinin evinize getirdiği havanın uyumu sizi memnun edecektir.
Ev Dekorasyonu ve Aydınlatma Önerileri
Ev Dekorasyonu ve Aydınlatma Önerileri
  • Evinizde modern bir dekorasyon istiyorsanız toprak tonları, bej, çizgili ürünler gibi evinize ağırlık katmayan ve yumuşak bir geçiş yaratan ürünleri tercih edebilirsiniz. Modernden çağdaş tarza geçmek istiyorsanız biraz daha minimalist olup daha az ürün ile daha şık görünümler oluşturmayı deneyebilirsiniz. Renk seçimi olarak genellikle siyah ve beyaz, ahşap yerine cam ve metaller kullanarak evinizde çeşitli vurgular yapabilirsiniz.
Dekorasyona Göre Aydınlatma Önerileri
  • Evinizi dekore ederken planınızı oda oda yapmak işinizi kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır. Hangi odanın sizin için öncelikli olduğuna karar vererek dekorasyona oradan başlayabilir, zamanla diğer odaları da birbirine uygun şekilde dekore edebilirsiniz. Her seferinde bir odayı dekore etmenin keyfini ve kolaylığını yaşayın! Eğer hangi odadan başlayacağınızı seçemiyorsanız en çok vakit geçirdiğiniz odadan başlamak iyi bir tercih olabilir.
  • Hangi odayı dekore edeceğinizi seçtikten sonra ilk olarak odadaki büyük parçaları seçmeye özen gösterin. Böylece büyük parçalarla oda hızlıca tamamlanacak ve küçük parçaları seçmek daha keyifli bir hal alacaktır. Odadaki en büyük parça, genellikle en çok yatırım yapacağınız ürün olduğu için onu seçerken iyice düşünüp karar vermelisiniz.
Ev Dekorasyonu İpuçları
Ev Dekorasyonu İpuçları
  • Evinizin dekorasyonu yaparken bir uzmandan yardım almanızda da fayda vardır. İlk seferde doğru tercihi yapmanızı sağlayacak uzmanlar sayesinde evinizi hayallerinizdeki hale getirebilirsiniz.
  • Evinizi dekore etmek konusunda aceleci davranmayın. Zamanla onu ve kendinizi daha iyi tanıyıp en uygun stili bulabilirsiniz. Bir odanın nasıl görünmesini istediğiniz konusunda zaman içinde fikriniz değişebileceği için bir yeri dekore ederken en az birkaç ay düşünüp araştırarak en iyisine ulaşmayı deneyin.


Klasik Tarz Ev Dekorasyonu İçin Aydınlatma Önerileri

Cam Fanus Lamba

Siyah solmayan gül ışıklı cam fanus lamba sayesinde evinizde şık bir görünüm oluşturabilirsiniz. Sarı lambaların altında yer alan siyah gül ve ışıkların kombinasyonu sayesinde evinizi her aydınlattığınızda şık bir manzara sizi karşılar. Klasik tarzda ev dekorasyonunu tercih edenlerin mutlaka incelemesi gereken ürünlerden biri olan bu lamba aynı zaman evinize kattığı romantiklik ile de gözdeniz olacaktır.

Loft Retro Kasnak Aplik

Klasik şekilde dekore edilmiş evlere çok yakışacak aydınlatma ürünlerinden biridir Loft Retro Kasnak Aplik! Bulunduğu mekana şıklık katan aplik lamba, siyah üzerine el ile bakır eskitme ile yapıldığı için her ürün birbirinden farklı ve eşsizdir. Hangi odaya yerleştirirseniz onu bambaşka bir hale getirecek olan bu lambaya mutlaka evinizde yer vermelisiniz.

3'lü siyah avize

Klasik evlere yakışacak türde bir diğer lamba ise 3’lü siyah avize! Özellikle büyük salonlar ve mutfaklar için oldukça şık olan bu lambalar evinizin klasik dekorasyonunu tamamlayacak türden. Evinize gelen misafirlerin gözünü alamayacağı, görüntüsüyle evinizin dekorasyonunu tamamlayan bu lambayı evinizde mutlaka bulundurmalısınız.

Geleneksel Tarz Ev Dekorasyonu İçin Aydınlatma Önerileri

Eskitme Avize

Geleneksel tarzda dekore edilmiş evler için mükemmel bir aydınlatma önerisi olarak 5’li eskitme avizeyi önerebiliriz. Evinde şıklıktan ödün vermeyenler için düşünülerek bir araya getirilmiş parçalardan oluşan bu avizeyi kaçırmayın!

3Lü Beyaz Patineli Avize

Evinize uygun avizeyi seçerken zorlanandan mısınız? Merak etmeyin; 3’lü beyaz patineli avize ile artık zorlanmayacaksınız. Gördüğünüz andan itibaren sizi kendine aşık edecek, evizin şıklığına yakışacak bu avize ile eviniz aydınlanırken mutsuz olma ihtimaliniz kalmayacak!

Tekli Krem Patina Avize

Geleneksel tarzda dekore edilen evler için farklı ve şık görünümüyle tekli krem patina avize tercih edilebilecek seçenekler arasında yer alıyor. Üzerindeki desenleri sayesinde eviniz aydınlanırken size şık bir görüntü sunan avize ile yeni dekorasyonunuza bayılacaksınız!

Bohem Tarz Ev Dekorasyonu İçin Aydınlatma Önerileri

Renk Değiştiren 3D Ay Gece Lambası

Klasik ve geleneksel olarak dekore edilmiş evlere göre bohem evler biraz daha rahat görünümdedirler. Daha rahat görünümde olan bu evler için de daha renkli, ortama farklılık katacak, renk değiştiren 3d ay gece lambası gibi aydınlatıcı ürünler gerekir. Karanlıkta hoş bir loş ortam yaratan bu ürün, romantik akşamların da vazgeçilmezi olacaktır.

Dekoratif El Yapımı Ahşap Avize

Kalın halat ipler ve ahşabın keyifli biçimde bir araya gelmesiyle oluşan dekoratif el yapımı ahşap avize, evinize bambaşka bir hava getirir. İstediğiniz şekilde boyunu uzatıp kısaltabilir olması sayesinde lambayı yüksek ya da alçak tavanlı odalarınızda istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Mini Mıknatıslı Light Box

64 harf ve karakter ile dilediğinizi ifade edebileceğiniz bir ürün olan mini mıknatıslı light box ile aydınlatmanın eğlenceli halini yaşayabilirsiniz. Hafif ve her yere taşınabilir olması dolayısıyla mini light box istediğiniz her odada her an kullanılabilir.

Modern Ev Dekorasyonu İçin Aydınlatma Önerileri

Ahşap Oval Lambader

Modern ve estetik görünümüyle ahşap oval lambader, ev dekorasyonunda modern ürünleri tercih edenler için mükemmel bir ürün! Kolay kurulumu, eve kattığı modern hava ve eşsiz görünümüyle mutlaka evinizin bir köşesinde bulunması gereken bir aydınlatma ürünü olduğunu söyleyebiliriz!

Modern Retro Tarz Örümcek Avize

Modern, spor, estetik ve alışılmadık bir avize mi arıyorsanız? O zaman modern retro tarz örümcek avize tam size göre! Farklı yönlere bakan lambalar hem evin her köşesini aydınlatacak hem de evinize modernliği ile ilgi olağı olacak!

Konsept Lamba Gece Lambası Lava

Hem modern dekorasyonlar hem de aydınlatma önerileri hakkında konuşurken konsept lamba gece lambası lava ürününden bahsetmemek olmaz! Konsept lava lambası evinizdeki şıklık ve modernliği artırırken renkli görüntüsüyle de içinizi ısıtacak. Sakinleştirici etkisiyle de bilinen lava lambalar, evinizde büyüleyici bir görsellik de yaratır. Evinizde, ofisinizde, istediğiniz herhangi bir yerde kullanabileceğiniz modern tasarımlı lava lambalara mutlaka sahip olmalısınız!